Autosport

Beelden van boze én feestende Mercedes-baas gaan viraal

Max Verstappen van RedBull is de nieuwe wereldkampioen F1 en daar zijn zowel Lewis Hamilton als Toto Wolff, de baas van team Mercedes, niet mee gediend. Laatstgenoemde kon zijn frustraties niet onder stoelen of banken steken, tot groot jolijt van miljoenen twitteraars. De man werd nadien zelfs ‘betrapt’ op het bouwen van een feestje.

Geschreven door Joris Bosseloo | 13/12/2021

De jongste Grote Prijs Formule 1 was er eentje voor de geschiedenisboeken. Een race vol controverse en een regelrechte nagelbijter die de Belgische Nederlander Max Verstappen tot de nieuwe koning van de koningin der autosporten heeft gekroond.

Toto Wolff, de topman van het team van Lewis Hamilton (Mercedes) slaagde er niet in om zijn teleurstelling te onderdrukken. Beelden daarvan werden volop op de sociale netwerksite Twitter gedeeld.

Advertentie

“Niet eerlijk!”

De GP van Abu Dhabi op het circuit van Yas Marina was tot op het allerlaatste moment spannend. Hamilton was op weg naar de zege die hem opnieuw wereldkampioen zou maken, maar dat feestje ging niet door.

De Canadees Nicholas Latifi (Williams) crashte, waarop de Safety Car werd ingezet en de kaarten werden herschud. Verstappen mocht na dit incident immers vlak na Hamilton starten voor de allerlaatste ronde, en de flamboyante Brit reed op dat moment op banden die het al zwaar te verduren hadden gekregen.

“Niet eerlijk”, vonden ze bij Mercedes, want volgens hen werden twee FIA-regels geschonden. Toto Wolff nam via de intercom dan ook contact op met racecommissaris Michael Masi “die we waarschijnlijk volgend jaar niet zullen terugzien”.

Mike, wat was dat nu weer? Dit was verkeerd… Neen, Mike. Het was verkeerd!
– Toto, Toto? Dat is wat we een race noemen…

De reactie van Wolff is viraal gegaan en de beelden spreken boekdelen. Om zijn verdriet te verdrinken, heeft de man achteraf zijn feestmuts opgezet en daar hoorde uiteraard meerdere drankjes bij.

Toto Wolff is na alle stress en protesten van gisteren toch nog even de bloemetjes buiten wezen zetten. Heerlijk! 🍾🤪

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook