Autosport

Belgisch team WRT met BMW naar Le Mans

Het succesvolle Belgische raceteam WRT maakt de overstap van Audi naar BMW. De ambities liggen bij beide partijen zeer hoog, waarbij een zege in de 24 Uren van Le Mans bovenaan het verlanglijstje staat.

Alain De Jong Alain De Jong | Gepubliceerd op 04/08/2022 | Leestijd: 2 min

Het WRT raceteam van Vincent Vosse en Yves Weerts drukte het voorbije decennium zijn stempel op de internationale GT-races, met daarnaast ook successen in de DTM en de LMP2. Die werden voornamelijk behaald met Audi, waarvan het Belgische team een van de officiële vertegenwoordigers was. Op het palmares staan onder meer zeges in de 24 Uren van Spa, de 24 Uren van de Nürburgring, de FIA GT World Cup en de LMP2-klasse in de 24 Uren van Le Mans.

De F1-plannen van Audi en de daarmee gepaarde onzekerheid over het aangekondigde LMDh-programma, deden WRT echter uitkijken naar een andere partner voor het FIA WEC (het wereldkampioenschap uithouding met prototypes) en die werd gevonden met BMW. Meteen na de voorbije 24 Uren van Spa, waarin WRT reed met de Audi R8 bestuurd door onder andere MotoGP-legende Valentino Rossi, werd de deal met het Beierse merk beklonken om vanaf 2024 te racen met de nieuwe BMW M Hybrid V8 LMDh.  In 2023 wordt deze racewagen verder ontwikkeld om vanaf 2024 mee te strijden voor de zege in de nieuwe LMDh-klasse, waarbij natuurlijk vooral gemikt wordt op een zege in de legendarische 24 Uren van Le Mans.

Advertentie – lees hieronder verder

Daarnaast zal WRT wellicht ook verder aan de slag gaan in de GT-races met de BMW M4 GT3, die dan opnieuw bestuurd kan worden door Valentino Rossi en de andere huispiloten.

Les couleurs belges seront-elles bientôt de retour aux 24 Heures du Mans ?

Samen racegeschiedenis schrijven

“Iedereen van Team WRT is enorm blij om deze nieuwe samenwerking met BMW M Motorsport te starten en we zijn vereerd om samen te werken met een constructeur die zo’n ongelooflijke staat van dienst heeft in de autosport”, verklaart Vincent Vosse, de teambaas van WRT. “We hadden steeds de droom om deel te nemen aan de 24 uur van Le Mans.

Deel uitmaken van het nieuwe hypercar-tijdperk dat het FIA WEC gaat inluiden, was onze grootste wens. Het betreden van de LMDh Arena met een sterke partner als BMW M Motorsport is de volgende logische stap voor ons team. We kijken uit naar deze uitdaging en bedanken BMW M Motorsport voor het vertrouwen.”

Andreas Roos, hoofd van BMW M Motorsport, is eveneens laaiend enthousiast: “De successen en de geweldige ervaring maken van Team WRT de ideale partner voor onze terugkeer naar Le Mans. De gedeelde passie voor het WEC-project en de BMW M Hybrid V8 was meteen duidelijk en leidde ertoe dat we snel instemden om samen te werken. Wat nu volgt is een intensieve voorbereidingsfase in het komende jaar voordat in 2024 de eerste races volgen.”

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie