Autosport

Buzz: Porsche eindigt race in tribune

Op het circuit van Portimao is een ramp nipt vermeden toen een Porsche 911 in de tribunes terechtkwam. Gelukkig gebeurde dat tijdens de oefenritten en zat er weinig volk te kijken zodat er niemand gewond raakte.

Alain De Jong Alain De Jong | Gepubliceerd op 18 apr. 2023 | Leestijd: 2 min

In het voorprogramma van het World Endurance Championship (WEC) kwam ook de Porsche Cup in actie op de Autódromo Internacional do Algarve in Portugal. Tijdens de oefenritten kreeg Alexandre Areia in zijn Porsche GT3 Cup 991 echter af te rekenen met remproblemen. Hierdoor schoof hij op hoge snelheid van de baan, keilde in de bandenmuur en werd over de vangrails gekatapulteerd … tot in de tribunes langs de omloop.

De op dat moment gelukkig schaarse toeschouwers zagen tot hun grote verbazing plots een racewagen op de zitjes van de tribune landen. Gelukkig liepen noch de piloot noch de toeschouwers enige verwondingen op en kwamen zij er met de schrik én spectaculaire beelden vanaf.

Advertentie – lees hieronder verder

82 doden in Le Mans

Uiteraard had het allemaal veel erger kunnen uitdraaien. Hier denken we natuurlijk terug aan het dramatische ongeval tijdens de 24 Uren van Le Mans van 1955, waarbij de brokstukken van de gecrashte Mercedes Benz 300 SLR van Pierre Levegh in de tribunes terechtkwamen er daar 82 toeschouwers doodden. Een ramp die er onder meer toe leidde dat Mercedes zich lange tijd uit de racerij terugtrok en de autosport en zeer negatief imago kreeg.

De internationale autosportfederatie FIA kondigde intussen al aan een onderzoek te zullen doen naar dit vreemde en spectaculaire ongeval. Want uiteraard moeten de vangrails en de hekkens rond de omlopen ervoor zorgen dat rondtollende bolides niet in het publiek belanden. Wordt vervolgd.   

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon
Back top icon