Autosport

Christoff Corten met Gocar.be-Porsche kampioen!

Tijdens de finale race in Zolder schitterde de Gocar.be-Porsche van Christoff Corten en zijn teamgenoten Jeffrey van Hooydonk en Hans Thiers eens te meer. Na een sterke wedstrijd veroverden onze rijders niet alleen de titel in de Porsche Endurance Trophy Benelux, maar staan ze ook op het eindpodium in het Belcar Endurance Championship 2022. Bravo!

Alain De Jong Alain De Jong | Gepubliceerd op 10 okt. 2022 | Leestijd: 4 min

Het seizoen 2022 kwam voor Christoff Corten misschien wat langzamer op gang dan de voorbije jaren, maar eens de trein aan het rollen was, waren de Gocar.be-piloot en zijn kompanen Hans Thiers en Jeffrey van Hooydonk niet meer te stoppen.

Na twee eerdere overwinningen in de Porsche Endurance Trophy Benelux dit seizoen, volgde in Zolder, tijdens de slotmanche van het Belcar Endurance Championship, waarvan de Porsche Endurance Trophy Benelux deel uitmaakt, de ultieme apotheose. Een derde plaats algemeen en een tweede stek bij de Porschisten was goed voor de titel. De missie was volbracht!

Advertentie – lees hieronder verder

Strijd onder Porsches

Belcar - Festival américain NASCAR - Zolder 8-9 octobre

Wat is er mooier dan een competitie met identieke auto’s? Dat is meteen de sterkte van de Porsche Endurance Trophy Benelux. Daarin nemen diverse Porsches 911 het onderling tegen elkaar op en de concurrentie was dit seizoen niet te onderschatten, met de beste Belgische Porsche-formaties die aan de start van de races stonden. Onder hen Russell Racing by NGT Racing met Christoff Corten, Hans Thiers en Jeffrey van Hooydonk. 

thiers-van-hooydonk-corten-belcar

Na zeges in Spa-Francorchamps en op de Nürburgring reed het trio op Circuit Zolder tijdens de slotmanche naar een zeer verdiende tweede plaats, meteen voldoende voor de titel. Bovendien racen ze in het Belcar Endurance Championship, waarin het team dus ook op het eindpodium staat.

Sterk teamwork

“Het was absoluut een moeilijke wedstrijd, die tot het einde toe alle kanten uit kon”, legt Christoff Corten uit. “De spanning bleef tot op de meet en het heeft even geduurd alvorens we echt zekerheid hadden. Deze titel, samen met het eindpodium in het Belcar Endurance Championship betekent heel veel voor me, temeer dat het begin van het seizoen echt wel niet makkelijk was met de overschakeling van de open Norma-prototype naar de Porsche 992 GT3 Cup, een totaal andere wagen.

Belcar endurance Norma gocar.be

Eens de automatismen er waren, volgden de prestaties en de resultaten en deze titel en het eindpodium zijn er het gevolg van. Ik wil mijn teamgenoten, de teamleden, de mensen van NGT Racing en mijn commerciële partners enorm bedanken voor het vele werk en al de energie die er naar dit eindresultaat gegaan is. Een laatste woord van dank is er voor Luc Busselen die me er deze week fysiek bovenop heeft geholpen en waardoor ik hier in Zolder heb kunnen racen!”

Hiermee zit het autosportseizoen er voor Christoff Corten op. Maar de snelle man uit Tienen is nu al bezig met de voorbereidingen van het seizoen 2023, een seizoen waarin Christoff Corten eens te meer het beste van zichzelf wil geven. Succes!

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie