Autosport

F1-piloot Charles Leclerc beroofd van horloge van 300.000 euro

Ferrari-piloot Charles Leclerc zal zich Paasmaandag 2022 nog lang herinneren. Terwijl een ‘F1-fan’ een selfie wou maken, griste die plots zijn Richard Mille horloge ter waarde van 300.000 euro van zijn pols. De dief en de buit zijn nog steeds spoorloos.

Alain De Jong Alain De Jong | Gepubliceerd op 21/04/2022 | Leestijd: 2 min

F1-piloten lopen vaak nogal opzichtig te pronken met hun dure en exclusieve uurwerken. Dit is niet alleen voor de show, maar evenzeer om de publiciteit te verzorgen voor de horlogemerken die hen sponsoren. Zo is Richard Mille de sponsor van het Ferrari F1-team en daardoor krijgen Charles Leclerc en Carlos Sainz zo’n duur klokje aan hun pols.

Gepersonaliseerde Richard Mille 67-02

Maar dat houdt ook de nodige risico’s in, zoals de Monegask recent mocht ondervinden. Charles Leclerc was met enkele vrienden gezellig in een restaurant gaan eten in het Italiaanse Viareggio, in Toscane. Toen hij de zaak verliet, vroeg een fan om een selfie te maken. Maar tegelijk slaagde die erin zijn gepersonaliseerde Richard Mille 67-02 ter waarde van ruim 300.000 euro van zijn pols te rukken.

Advertentie – lees hieronder verder

Un "fan de F1" lui a soudainement arraché sa montre Richard Mille hors de prix

Toen Leclerc dat merkte was de dief al verdwenen in de mensenmassa die zich in de straat had verzameld om een glimp op te vangen van de WK-puntenleider. De politie werd verwittigd, maar ook die vond geen spoor meer van de dief of het dure uurwerk.

Ook bij ons horlogediefstallen

Pronken met dure uurwerken houdt inderdaad risico’s in, want recent werd ook bouwpromotor Bart Versluys in Oostende overvallen en beroofd van zijn Richard Mille horloge van eveneens ruim 300.000 euro. Waarschijnlijk worden deze exclusieve uurwerken verhandeld op de zwarte markt en verdwijnen ze in een privécollectie.

Volgend weekend wordt in Italië de Grote Prijs Formule 1 van Emilia-Romagna verreden. We zijn benieuwd of sponsor Richard Mille tegen dan Charles Leclerc al een nieuw horloge bezorgd zal hebben.

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie