Autosport

Ferrari wint 24 Uren van Spa in thrillerscenario

De 73e editie van de 24 Uren van Spa leverde een episch duel op, waarin de Iron Lynx Ferrari 488 van Pier Guidi-Ledogar-Nielsen in extremis nog de overwinning wist af te snoepen van de Belgische WRT Audi R8 LMS van Vanthoor-Weerts-van der Linde.

Geschreven door Alain De Jong | 02/08/2021

De Ardense etmaalrace loste ook dit jaar de verwachtingen in met een flinke portie spanning, spektakel en drama. Het begon al vrijwel onmiddellijk na de start met een stevige klapper op de Raidillon waarbij verschillende wagens betrokken waren, met als gevolg ruim een uur neutralisatie om de brokken op het circuit op te ruimen.

Daarna kon de wedstrijd pas goed beginnen, maar het wisselvallige weer met regelmatig stortbuien die telkens heel wat schuivers veroorzaakten, zorgde voor een open, felbestreden en onvoorspelbare race tot aan de finish.

Advertentie

Net niet voor jonge Belgen

Op een uur van de finish leek de zege binnen handbereik van de jonge Belgische piloten Dries Vanthoor en Charles Weerts, die het stuur van hun WRT Audi R8 LMS deelden met Kelvin van der Linde uit Zuid-Afrika. Maar in de pletsende regen kwam Alessandro Pier Guidi in zijn Ferrari 488 in de slotronden nog onverwacht sterk opzetten en wist Vanthoor met een gewaagd manoeuvre in Blanchimont buitenom voorbij te steken.

Een knappe actie die het Iron Lynx team met Alessandro Pier Guidi, Côme Ledogar et Nicklas Nielse dus een verdiende zege schonk. Dit was trouwens de eerste overwinning voor Ferrari sinds 2004 in de 24 Uren van Spa en de eerste in de GT3-klasse.

Ferrari 24h Spa

Tegelijk was de teleurstelling natuurlijk zeer groot bij WRT, want het Belgische Audi-team had een sterke race gereden en de 20-jarige Charles Weerts had bij succes de jongste winnaar ooit had kunnen worden.

De derde plaats werd ingenomen door de Aston Martin Vantage AMR van Nicki Thiim, Ross Gunn en Marco Sorensen. De eerste Porsche 911 GT3-R eindigde op de vijfde plaats met aan het stuur Nick Tandy en onze landgenoten Maxime Martin en Laurens Vanthoor. Die laatste eindigde trouwens in het ziekenhuis na een ongeval met een… elektrische step in de paddock.

De volledige uitslag van de 24 Uren van Spa vind je hier.

Foto’s: Ferrari

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook