Autosport

Horrorcrash in Dakar (VIDEO)

De Dakar woestijnrally wordt tegenwoordig in Saoudi-Arabië verreden en blijft ook daar voor het nodige spektakel zorgen. De Nederlandse broers Coronel leverden hun bijdrage met een hallucinante koprol in hun buggy. Verassend genoeg konden ze de race verderzetten.

Alain De Jong Alain De Jong | Gepubliceerd op 12/01/2023 | Leestijd: 1 min

De Dakar-deelnemers razen vaak met zeer hoge snelheden door de woestijn in Saoudi-Arabië waar dit jaar opnieuw de monsterrally wordt verreden. En dan kan een klein foutje zware gevolgen hebben. Dat ondervonden de Nederlandse broers Tim en Tom Coronel tijdens de zevende etappe. In zicht van de finish, met nog amper vijf kilometer te gaan, raakte ze een klein zandheuvel tegen een snelheid van ongeveer 160 km/u.

buggy coronel

Advertentie – lees hieronder verder

Hinkend naar de finish

De buggy van de tweeling werd daarop in de lucht gekatapulteerd en ging wel zes tot zeven keer over de kop. De Coronels waren hierdoor natuurlijk goed door elkaar geschut, maar kwamen er enkel met de schrik vanaf, zonder verdere kleurscheuren. Erger was het gesteld met de buggy die in de horrorcrash zijn linkervoorwiel was verloren. Zelf verder rijden was niet meer mogelijk, net zomin als een reparatie ter plekke uit te voeren.

Gelukkig konden de Coronels op een sleepje van een vrachtwagen van een andere deelnemer rekenen om het service park te bereiken dat … 94 kilometer verderop lag. Daar konden de mechaniekers van het team de buggy gelukkig weer oplappen, zodat de Tim en Tom Coronel de volgende dag weer gewoon de start van de volgende etappe van de Dakar 2023 konden nemen!

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie