Autosport

Junior Planckaert gaat racen op F1-circuit: “Hopelijk maak ik geen brokken”

Junior Planckaert, de 27-jarige zoon van ex-wielrenlegende Eddy, zet zijn eerste stappen in de autosport. De jongste zoon van het bekende Planckaert-gezin kruipt op 10 en 11 april achter het stuur van een 140 pk sterke Ford Fiesta op het circuit van Zandvoort in Nederland.

Geschreven door Joris Bosseloo | 09/04/2021

Planckaert zal deelnemen aan de Belgisch-Nederlandse Ford Fiesta Sprint Cup, waar 25 technisch identieke bolides zullen strijden voor de overwinning. De BV zal het met andere woorden 100% van zijn stuurmanskunsten moeten hebben. Nochtans is dit een vuurdoop voor de twintiger, want Junior heeft nog nooit eerder echt geracet, laat staan in Zandvoort. Hij zal het beste van zichzelf geven tijdens twee sprintraces van elk een half uur.

“Onder begeleiding van mijn coach Bert Longin heb ik het Circuit Zolder goed leren kennen. Zandvoort heb ik alleen nog maar via de simulator ontdekt. Gelukkig kan ik op voorhand voldoende trainingsrondjes rijden om het F1-circuit te verkennen zoals het hoort. Hopelijk ben ik op tijd klaargestoomd om een mooie kwalificatietijd te rijden. Dit is een jongensdroom”, aldus Junior Planckaert in een verklaring. Net als “Hopelijk maak ik geen brokken” (in tegenstelling tot acteur en zanger Stan Van Samang, die in 2013 een BMW M3 tot schroot herleidde op Circuit Zolder, tot grote ergernis van zijn teamgenoten, nvdr).

Advertentie

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook