Autosport

Le Mans 2015 : Porsche verslaat eindelijk Audi

Het voorbije weekend vond de 83ste editie van de 24 Uren van Le Mans plaats. Dit keer was het geen Audi maar wel een Porsche die als eerste over de eindmeet reed. Omdat Porsche ook de tweede plaats bezette, was de pil des te zwaarder om slikken voor het merk met de vier ringen.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 18 jun. 2015 | Leestijd: 2 min

De Porsche 919 heeft de overwinning meer dan ooit verdiend. Tijdens de etmaalrace bleek Porsche niet alleen sneller maar ook betrouwbaarder dan Audi. De R18 e-tron bolides speelden echter allerminst een figurantenrol. Ze lieten zich niet onbetuigd en bleken in de race zelfs sneller dan in de kwalificaties. Tegen het einde van de race kregen ze evenwel met lange mechanische interventies af te rekenen en zo kon Porsche haar eerste en tweede plaats in de algemene rangschikking veiligstellen.

Achter het peloton probeerden Toyota en Nissan – twee andere tenoren uit de auto-industrie – vergeefs om het ritme van Porsche en Audi te volgen. Maar ze konden nooit aansluiting vinden. De officiële Toyota’s bleken niet echt betrouwbaar en de vernieuwende technologie van de Nissan LMP1 staat duidelijk nog niet op punt en heeft nog een lange weg te gaan.

Advertentie – lees hieronder verder

Om niet volkomen voor aap te staan, kon men met een Oreca de eerste plaats in de LMP2-categorie veiligstellen. Bij de GT Pro’s was het Corvette die met de overwinning aan de haal ging. Porsche scoorde evenwel de zeventiende algemene overwinning in Le Mans. Het ziet er naar uit de strategen van het merk in de volgende maanden deze overwinning ook voor marketingdoeleinden zullen gebruiken.

Wat vindt u van deze 17de Porsche-overwinning in Le Mans ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon