Mercedes stelt nieuwe F1 Lewis Hamilton voor

Het nieuwe F1-seizoen gaat aanstaande 15 maart van start in Australië, en voor Lewis Hamilton zal dat aan boord van deze Mercedes W11 gebeuren…

Mercedes stelt nieuwe F1 Lewis Hamilton voor

Uiteraard komt Lewis Hamilton in Melbourne weer als topfavoriet aan de start met zijn gloednieuwe Duitse bolide. Net als de voorbije zes jaar, waarin de Brit voor Mercedes vijf titels verzamelde en slechts één kroon moest laten aan zijn teamgenoot Nico Rosberg in 2016. In 2008 werd Hamilton voor het eerst wereldkampioen in een McLaren.

Never change a winning team…

Op de rode accenten van de nieuwe sponsor Ineos na, lijkt de Mercedes W11 als twee druppels water op zijn voorganger. Logisch, want gezien het technische reglement stabiel bleef werd de kampioenenwagen slechts een beetje gefinetuned.

Lewis Hamilton kan ook in 2020 weer rekenen op de steun van zijn teamgenoot Valterri Bottas, die zich nog steeds voorbeeldig schikt in zijn rol van trouwe waterdrager. Onze landgenoot Stoffel Vandoorne is de reserverijder die invalt als één van de titularissen onbeschikbaar zouden zijn.

In zijn jacht naar een zevende wereldtitel (waarmee hij op gelijke hoogte van recordhouder Michael Schumacher zou komen) zal Hamilton vooral af te rekenen krijgen met Max Verstappen (Red Bull) en Charles Leclerc (Ferrari) als meest te duchten tegenstanders.

Spa-Francorchamps

Op 30 augustus racen de F1-bolides in Spa-Francorchamps. Het seizoen 2020 eindigt 29 november in Abu Dhabi.