Autosport

Motorrace TT Isle of Man eist 5 doden

De Tourist Trophy op het Britse eiland Isle of Man is de dodelijkste motorrace ter wereld. Ook deze editie gebeurden er weer vele crashes. Daarbij vielen vijf slachtoffers te betreuren, waaronder een vader en een zoon in een sidecar.

Geschreven door Alain De Jong | 14/06/2022

De TT-races zijn nog steeds erg populair in Groot-Brittannië en Ierland, maar tegelijk ook levensgevaarlijk. De motorracers razen op volle snelheid over het platteland en door de dorpskernen tegen snelheden van soms wel 300 km/u, waarbij er geen foutenmarges zijn. De kleinste stuurfout leidt dan ook bijna zeker tot een ferme klapper, met meestal zware gevolgen.

De meeste gevreesde TT-race wordt verreden op het Britse eiland Isle of Man, waar sinds de eerste editie in 1907 al meer dan 250 deelnemers verongelukten. Ook dit jaar was de tol weer zwaar met vijf dodelijke slachtoffers tijdens het twee weken durende evenement. Mark Purslow, César Chanal, Davy Morgan en Roger en Bradley Stockton lieten dit jaar het leven.

Advertentie

Vader en zoon

De dood van deze laatste twee racers krijgt nog een dramatische wending, aangezien het om een vader en een zoon gaat die samen ten onder gingen aan hun passie. Ze deelden samen een sidecar, waarmee ze achtste waren gefinisht in de eerste race. Maar in de laatste ronde van de tweede race ging het mis en reden ze samen de dood in. Hun familie bleef verslagen achter.

De TT-races liggen al langer onder vuur omwille van het grote gevaar dat ze inhouden. Maar de deelnemers en liefhebbers van de Tourist Trophy’s willen voorlopig van geen wijken weten en aanvaarden de risico’s, ook al zijn die vaak zeer hoog. The need for speed, you know…

Beeld © Twitter @ttracesofficial

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook

Wagens voor u

Auto's