Autosport

NASCAR-piloot racet als in videogame

Met een bijzonder spectaculair en gewaagd kamikaze-manoeuvre langs de muur op het circuit van Martinsville kwalificeerde Ross Chastain zich in extremis voor de finale van de NASCAR Cup Series. “Ik moest het er gewoon op wagen”, gaf de piloot laconiek commentaar aan de finish.

Alain De Jong Alain De Jong | Gepubliceerd op 07/11/2022 | Leestijd: 1 min

De Amerikaanse NASCAR-races zijn sowieso spectaculair met voortdurend inhaalmanoeuvres, terwijl crashes er ook gewoon bij horen. Maar sommige van deze piloten zijn echt van niets vervaard. Zo moest Ross Chastain op het ovaalcircuit van Martinsville in de eindfase van de race absoluut nog enkele plaatsen goedmaken om zich te kwalificeren voor de finale van de NASCAR Cup Series.

Nascar Chastain

Advertentie – lees hieronder verder

Nooit gezien inhaalmanoeuvre

Maar aangezien zijn 10e plaats op dat moment niet volstond, besloot hij dan maar in zijn Chevrolet Camaro van het Trackhouse Racing Team de voorliggers buitenom langs de muur voorbij te gaan. Een ongezien en uiterst gevaarlijk manoeuvre, dat velen onder ons al eens in een videogame hebben geprobeerd, maar nog nooit eerder in de realiteit was vertoond. Tot nu dus. “I was fully committed!”, verklaarde een beduusde maar uiterst tevreden Ross Chastain achteraf voor de camera’s.

De rechterkant van de Chevrolet Camaro was uiteraard volledig vernield, maar Ross Chastain heeft zijn kwalificatie beet en is meteen een nieuwe Youtube-ster.

Nascar

Images: NASCAR Media

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie