Autosport

Nepjachthaven in Grote Prijs Formule 1 Miami

Dit weekend gaat de Formule 1 racen in de straten van Miami. Daar werd rond het Hard Rock Stadium een heus circuit aangelegd, inclusief een jachthaven … zonder water. Inderdaad, in de Verenigde Staten wordt in de eerste plaats aan de show gedacht.

Geschreven door Alain De Jong | 03/05/2022

Dit seizoen komt de Formule 1 voor het eerst in actie in Florida (VS), waar wereldkampioen Max Verstappen en zijn uitdagers zullen racen door de straten van Miami. De organisatoren spaarden geld noch moeite om van hun Grote Prijs een absolute blikvanger te maken, met niet alleen een fraai circuit, maar ook met de nodige infrastructuur en animaties naast de omloop. Zo vindt er een muziekfestival plaats en werden er stranden en zwembaden aangelegd om de fans tijdens het hele weekend te vermaken.

Maar één element trok echt de volle aandacht bij de opbouw van het circuit: een jachthaven met verschillende boten maar … zonder water. Het idee was de VIP-infrastructuur van sponsor MSC Cruises een gepast decor te bezorgen en dat werd op deze manier origineel opgelost. Naast de ‘MSC Cruises Yacht Club’ werden namelijk enkele luxe yachts geplaatst op een helderblauwe vloerbekleding, zodat het lijkt dat er inderdaad een kleine jachthaven naast het circuit aanwezig is. Inderdaad, het showelement blijft een belangrijke factor in Amerika.

Tegen 350 km/u door de straten van Miami

Les organisateurs américains font tout pour le spectacle de la F1

De Grote Prijs Formule 1 in Miami wordt op zondag 8 mei verreden, om 21u30 Belgische tijd. Het stratencircuit telt 19 bochten en is 5,412 km lang. Er worden 57 ronden afgelegd, goed voor 308 km wedstrijd. Naar verwachting zal de topsnelheid oplopen tot 350 km/u in de straten van Miami.

In de WK-tussenstand staat Ferrari-piloot Charles Leclerc aan de leiding voor Max Verstappen (Red Bull). Ook in Amerika gaat de strijd tussen deze nieuwe jonge helden van de Formule 1 weer verder en starten zij als topfavorieten voor de overwinning.

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook

Wagens voor u

Auto's