Autosport

Nieuwe Ford Fiesta WRC koestert grote ambities

De stal M-Sport toont de gloednieuwe Fiesta WRC die conform is aan het WRC-reglement 2017. Hij is niet alleen krachtiger, maar ook aerodynamischer. De teambaas lonkt duidelijk naar een podiumplaats. Niet verwonderlijk overigens, met regerend wereldkampioen Sébastien Ogier aan het stuur!

Na de Hyundai i20 WRC die door onze landgenoot en vice-wereldkampioen Thierry Neuville wordt bestuurd, zien we een andere kandidaat voor de volgende wereldtitel in het WRC. En nadat Volkswagen zich officieel heeft teruggetrokken uit het WRC, krijgt Sébastien Ogier vanaf januari een nieuw zitje in de Monte-Carlo rally.

Na maanden voorbereiding en 6.392 testkilometers lijkt de Fiesta WRC klaar voor het nieuwe seizoen. Hij neemt enkele trekjes van de nieuwe Fiesta over en profiteert van het nieuwe WRC-reglement om het vermogen van de Ecoboostmotor naar 380 pk te kunnen optrekken. Net zoals bij de overige teams wordt ook bij deze bolide de aerodynamica erg verzorgd. Het beloofd een zeer spannend seizoen 2017 te worden.

Geschreven door Gert Verhoeven | 13/12/2016

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook