Autosport

Panda Raid 2019 was succes

De editie 2019 van de Panda Raid bevestigde nogmaals het succes van deze formule: een echte rallyraid, gericht op amateurs en betaalbaar. Inderdaad, ook zonder monsterlijke 4×4’s van fabrieksteams kan op deze manier van het Afrikaans avontuur genoten worden.

Belga | Gepubliceerd op 26/03/2019 | Leestijd: 2 min

Dit jaar was het alweer de 19e editie van de Panda Raid, die tussen 8 en 16 maart werd verreden. Dit is een regelmatigheidsrally voorbehouden aan Panda’s 4×2 en 4×4, en hun neefjes Seat Marbella en Seat Panda, die voor 2003 werden geproduceerd. Al was er dit jaar ook een gloednieuwe Panda Cross 4×4 bij, die was uitgenodigd als gastvedette. De kleine Fiats reden ruim 3.000 kilometer van Madrid naar Marrakech, in zeven etappes. Aangezien de navigatie op de oude manier met een kaart moest gebeuren, waren de uitdaging en het avontuur echt verzekerd. Om de veiligheid te garanderen en niemand kwijt te spelen, was in elk voertuig een satellietzender geplaatst.

Na de start in Madrid doorkruiste de karavaan Spanje om via Motril de overtocht te maken naar de Mohamed V stuwdam in Marokko. Daar ging het echte avontuur van start met paden doorheen de woestijn met prachtige panaroma’s, via Bel-Frissate, Maadid, Merzouga, Tazoulait en Tansikht tot eindbestemming in Marrakech.

Advertentie – lees hieronder verder

Met een inschrijvingsgeld van 2.250 euro en een betaalbaar voertuig in de gedaante van de Panda, blijft de Panda Raid nog steeds binnen het bereik van de raidliefhebber met een beperkt budget.

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie