Autosport

Red Bull F1 lanceert hypercar

Het Red Bull F1-team gaat nog dit jaar zijn eigen hypercar in de markt zetten. Momenteel is enkel bekend dat die RB17 zal heten en razendsnel en peperduur zal zijn.

Alain De Jong Alain De Jong | Gepubliceerd op 11 jan. 2024 | Leestijd: 3 min

Het gebeurt nog al eens dat een constructeur met banden in de Formule 1 een superexotische sportwagen lanceert. Ferrari bouwde er een resem van. Er was ook de McLaren F1. En recenter was er de onthulling van de Aston Martin Valkyrie of de Mercedes-AMG One.

Tegelijk is het een publiek geheim dat het Red Bull F1-team al enige tijd aan een project werkt rond een eigen hypercar. Liefhebbers herinneren zich waarschijnlijk dat huisdesigner Adrian Newey mee aan de wieg stond van de Aston Martin Valkyrie toen het F1-team nog banden had met het Britse merk.

Advertentie – lees hieronder verder

Maar intussen ging ieder zoals geweten zijn eigen weg uit, zodat Red Bull F1-teambaas Christian Horner en Adrian Newey alsnog hun eigen ultieme droom op vier wielen konden realiseren. Dat project van Red Bull Advanced Technologies kreeg de naam RB17 en zal na enige vertraging eindelijk leiden tot de lancering van een productieversie in de loop van 2024.

redbull

Snel, duur en exclusief

Verwacht deze hypercar echter nog niet de volgende weken, want het voertuig werd nog nergens in zijn finale vorm of tijdens een testsessie gezien. Veel specificaties zijn er evenmin al bekend. Enkel dat de Red Bull RB17 ongeveer 900 kilogram zal wegen en op een vermogen van ruim 1.200 pk kan rekenen, dat wordt geleverd door een V8-biturbo van het huis. Van deze hypercar zal een beperkte reeks geproduceerd worden met een eenheidsprijs van een goede 5,5 miljoen euro. De exclusiviteit is dus zeker gegarandeerd.

Opmerkelijk is dat de naam RB17 in het rijtje F1-wagens van het team past. In 2021 was er de RB16-B die in 2022 werd opgevolgd door de RB18. Die kleine sprong was dus geen toeval.

Beelden: Red Bull Media Pool

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon