Autosport

Start Hamilton 2022 met gridstraf van 10 plaatsen?

Het Formule 1-seizoen 2021 blijft voor drama zorgen. Na de teleurstelling door het verliezen van de titel tijdens de finale in Abu Dhabi, stuurde de zevenvoudige wereldkampioen zijn kat naar het FIA-gala. En dat zou Lewis Hamilton in 2022 wel eens zuur kunnen opbreken.

Geschreven door Alain De Jong | 21/12/2021

Het is begrijpelijk dat Lewis Hamilton baalde na de race in Abu Dhabi waar hij in de allerlaatste ronde de wereldtitel aan zijn neus zag voorbijgaan. En dat hij enkele dagen later ook geen zin had om mee de vrolijke Frans te gaan uithangen op het FIA-gala waar de laureaten van 2021 in de bloemetjes gezet werden. Net als Mercedes F1 teambaas Toto Wolff stuurde ook Hamilton zijn kat.

Maar dan kan wel eens kwalijke gevolgen hebben in de toekomst voor Hamilton, want in het FIA-reglement staat dat de top drie van het wereldkampioenschap verplicht aanwezig moet zijn op het gala van de internationale autosportfederatie. Deze overtreding van artikel 6.6 van de FIA-bijbel zou de 36-jarige Brit namelijk een gridstraf van 10 plaatsen kunnen opleveren tijdens de eerste race van 2022 die op 20 maart in Bahrein wordt verreden.

Advertentie

Lewis Hamilton F1

De nieuwe president van de FIA, Mohammed Ben Sulayem, krijgt al meteen een hete aardappel op zijn bord en zei “dit geval sereen te willen bekijken, maar dat de reglementen er zijn om gerespecteerd te worden”. Als de FIA en zijn nieuwe president echt een punt willen maken, starten Lewis Hamilton en Mercedes het Formule 1-seizoen 2022 dus meteen met een achterstand. Wordt vervolgd.

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook