Oldtimers

RBW EV Roadster, elektrisch en peperduur

Kenners zien meteen dat de MGB Roadster als inspiratiebron heeft gediend. De RBW EV Roadster vertrekt dan ook effectief van een MG-model uit de jaren ’60, maar hevig aangepast om de elektrische motor en de batterijen te kunnen huisvesten, een ontwikkeling die 3 jaar heeft geduurd.

Belga | Gepubliceerd op 8 okt. 2020 | Leestijd: 1 min

RBW werkte samen met Continental Engineering Services (CES) en Zytek Automotive, dat de technologie levert die in de Formule E wordt gebruikt. De elektromotor bevindt zich aan de achterzijde van de auto en de lithium-ionbatterij (Hyperdrive Innovation) onder de motorkap, wat een ideale gewichtsverdeling genereert en tevens de ombouw van een gewone auto naar EV vergemakkelijkt.

RBW EV Roadster

Advertentie – lees hieronder verder

De elektromotor ontwikkelt 70 kW om 130 km/u te kunnen rijden. Het bereik zou 260 km bedragen. Dit systeem en alle RBW-architectuur kunnen worden geïnstalleerd in andere carrosserieën zoals van een Austin Healey, een Jaguar E-Type, Mini’s en vele andere. Weet het geen goedkope ombouw is: het gaat om manuele labeur en in een beperkte oplage van 30 stuks. Kostprijs: zo’n 100.000 pond.

 

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie