Zoute Grand Prix in Knokke: Wat valt er te beleven?

Duizenden liefhebbers van oldtimers en snelle wagens zullen van donderdag 10 tot en met zondag 13 oktober naar Knokke afzakken voor de befaamde Zoute Grand Prix, de tiende editie intussen. Bij deze een kort overzicht van wat er zoal te doen valt tijdens deze vierdaagse.

Zoute Grand Prix in Knokke: Wat valt er te beleven?

We maken ons weer op voor de regelmatigheidsrally voor oldtimers die tussen 1920 en 1965 werden gebouwd en waar 200 voertuigen aan zullen deelnemen, maar ook voor de veiling georganiseerd door Bonhams (voor de zevende keer al). Tijdens die verkoop gaan onder andere een Ferrari 250 GT (ex-Prins Charles van België), een Ferrari 275 GTB “alu” en een Cadillac Series 62 Eldorado (ex-Koning Leopold III) op zoek naar een nieuwe eigenaar.

Ook zeker een passage waard, is de Concours d’élégance op het golfterrein van Knokke. Daar zullen 70 wagens door een internationale jury worden  beoordeeld en de knapste eruitgepikt.

Toch meer fan van nieuwe sportauto’s? Dan kan je je verlekkeren aan de 18 bolides die in de straten van Knokke tentoongesteld staan, de deelnemers van de GT Tour uitzwaaien, of zelf aan dit laatste evenement meedoen natuurlijk…

Meer info op www.zoutegrandprix.be.