Kia Pagina

Kia Stonic: modebewuste cross-over!

Kia heeft met de Stonic een vierde SUV bij het gamma gevoegd. Die verleidt niet alleen met zijn knappe design en uitgebreide personaliseringsmogelijkheden, hij gooit ook het hele segment van de cross-overs overhoop…

Redactie | Gepubliceerd op 2 okt. 2017 | Leestijd: 4 min

Zijn stijl heeft de Kia Stonic te danken aan de nauwe samenwerking tussen de designteams van Kia Europa en Zuid-Korea. Typerend is natuurlijk zijn bekende “tijgerneus”, al prikkelt de Stonic vooral met zijn vloeiende lijnenspel en zijn kenmerkende C-stijlen die hem extra cachet geven. Inzittenden profiteren alvast van zijn lange wielbasis, zijn tot in de puntenjes verzorgde binnenkant en natuurlijk ook van de hoge zitpositie. Bovendien kan je de Stonic verregaand personaliseren. Er is keuze uit maar liefst 9 koetswerkkleuren en 5 dakkleuren, waardoor in totaal 20 combinaties mogelijk zijn.

Advertentie – lees hieronder verder

Met contrasten werken, kan ook binnenin. Van de inzetstukken over de bekleding tot de stiksels op het stuur, het effect is steeds erg smakelijk!

Met de Stonic richt Kia zich vooral op jonge chauffeurs. Hij is dan ook volledig geconnecteerd met de buitenwereld. In het midden van de boordplank prijkt een 7-duims aanraakscherm dat feilloos in verbinding staat met je smartphone via Apple CarPlay en Android Auto, en diezelfde smartphone kan je opladen via USB-poorten die zowel voor- als achterin de Stonic te vinden zijn. En dat zijn slechts enkele van de snufjes die standaard worden aangevoerd op deze rijkelijk uitgeruste Kia.

Wil je jezelf ook op verwarmde zetels cadeau doen, of op het systeem van handenvrije toegang dat ook vertrekken zonder sleutels mogelijk maakt? Dat kan! Minstens even handig is de achteruitrijcamera die van parkeren kinderspel maakt. En de Kia Stonic mag dan een compacte cross-over zijn, hij biedt voldoende plaats aan vijf volwassenen om een comfortabele rit te garanderen. Hun bagage ligt ondertussen veilig in de koffer die minstens 352 liter laadruimte te bieden heeft.

Waarom deze nieuwe Kia nog hoog aangeschreven staat? Omdat zijn veiligheidsuitrusting niet van de poes is! We hebben het dan over zaken als een botswaarschuwing, voetgangerdetectie, dodehoekwaarschuwing met waarschuwing van naderende voertuigen achteraan, alsook een waakzaamheidsassistent die ervoor zorgt dat je op je baanvak blijft.

Kia stelt voor de Stonic vier efficiënte en zuinige motorisaties voor. Bij de benzines hebben we het over de 1.25 MPI met 84 pk, de 1.4 MPI met 100 pk en de 1.0 Turbo met 120 pk, waarvan de laatste twee gekoppeld worden aan een manuele zesversnellingsbak. Dezelfde transmissie krijg je trouwens bij de enige diesel uit het aanbod: de 1.6 CRDI met 115 pk.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon