Na diverse teaserbeelden, krijgen we de wagen eindelijk helemaal te zien, hoewel Mercedes zelf nog geen officiële informatie heeft vrijgegeven. Auto-Press publiceerde echter alle details over het nieuwe model.

De basisversie wordt de E200 en die beschikt over een 184 pk krachtige viercilinder turbomotor. De E400 krijgt een 333 pk sterke zescilindermotor. Op diesel is de 220d de enige viercilinder en die is 195 pk sterk en verbruikt gemiddeld 3,9 l/100 km. Vanaf de lancering is er ook een plug-in hybride variante (E350e) leverbaar. Later zal het motorgamma uiteraard worden verbreed, er komt ook een AMG.

Het interieur werd al onthuld en daar zien we technologie die geïnspireerd is op die van de S-Klasse. De nieuweling deelt niet alleen het koetswerkdesign met de C-Klasse, maar ook de binnenafwerking toont heel wat gelijkenissen. Bepaalde stemmen verwijten Mercedes een gebrek aan inspiratie omdat de verschillende modellen dezelfde vormtaal delen. Hoe dan ook, deze koetswerkvorm staat wel garant voor een uitstekende aerodynamica met een Cx-waarde van amper 0,23.

Wat vindt u van het design van deze nieuwste Mercedes?

Mercedes onthult het interieur van de volgende E-Klasse (10-12-15)