Nieuwe modellen

Citroën DS3: Meer dan een eenvoudige kijkers…

Nu donderdag 22 mei heeft Citroën de nieuwe facelift van zijn DS3 berline en cabrio onthuld. Met 300 000 verkochte stuks sinds 2010 kan er wel van een succes gesproken worden, maar het werd tijd dat de constructeur hem nog eens onder handen nam. Niets buitengewoons! De retouches zijn bescheiden.

| Gepubliceerd op 23 mei 2014 | Leestijd: 2 min

Concreet krijgen de DS3’s zowel vooraan als achteraan een nieuwe lijn. Ze krijgen lichtblokken die leds en xenons combineren, maar ook lopende richtingaanwijzers waarbij de oranje diodes sequentieel oplichten.

Het interieur van de DS3’s wordt verrijkt met een nieuw instrumentenpaneel met lasergravure, evenals een zeefdruk op de zijruiten achteraan. Als optie worden ook de nieuwe interieurbekleding en de nieuwe koetswerkkleur ‘Parelmoer’ voorgesteld.

Advertentie – lees hieronder verder

Wat de veiligheid betreft werd de ophanging van de DS3’s herzien en verbeterd. We zijn eveneens opgetogen met het feit dat Citroën nu ook het automatisch remsysteem voor in de stad introduceert. Dit systeem, Active City Brake, voorkomt botsingen door automatisch te remmen wanneer de wagen niet meer dan 30 km/h rijdt.

De motoren voldoen ondertussen aan de Euro 6-normen. Dieselliefhebbers kunnen rekenen op de BlueHDi 100 en 120. Terwijl we bij de benzinemotoren de keuze krijgen uit de THP (van 155 en 207 pk) en een driecilinder met 82 pk die gekoppeld is aan een grobotiseerde vijfbak.

En u? Wat vindt u van deze DS3’s? Nog altijd even aantrekkelijk?

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon