Nieuwe modellen

De nieuwe Mercedes Classe C Coupé

Mercedes-Benz wilde voorkomen dat haar nieuwe C-Klasse Coupé zou verdrinken in het overige Frankfurt-nieuws en daarom heeft de constructeur nieuwe model eind vorige week officieel onthuld. Het design is zoals te verwachten erg geslaagd en de wagen wordt een stevige concurrent voor de BMW 4-Serie.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 17 aug. 2015 | Leestijd: 2 min

Deze C-Klasse ziet eruit als een compacte S-Klasse Coupé. De wagen behoudt evenwel de vormtaal van de bestaande C-Klasse. In vergelijking met de vorige generatie werd de wagen een stuk groter. Hij is precies 9,5 cm langer en 4 cm breder. Ook de wielbasis groeit met 8 cm.

Ook op technisch vlak heeft dit nieuwe model heel wat in zijn mars. De constructeur geeft aan dat de luchtweerstandscoëfficiënt (Cx) 0,26 bedraagt, wat een uitstekende waarde is. Mercedes voegt er aan toe dat het onderstel een beetje werd verlaagd om het overhellen van het koetswerk tegen te gaan. Optioneel wordt zelfs een pneumatisch onderstel voorzien.

Advertentie – lees hieronder verder

Onder de motorkap zien we minder verrassingen. Men gebruikt dezelfde motoren die we bij de berline en de breakversie zien. Op benzine is er keuze uit de 1,6l van 156 pk (C180) en een 2.0 met 184 pk (C200), een 2.0 met 211 pk (C250) of een 2.0 met 245 pk (C300). De dieselversies worden aangedreven door een 2,1 l viercilinder, goed voor 170 of  204 pk.

Wat vindt u van deze nieuwe generatie C-Klasse Coupé ?

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon