Nieuwe modellen

Een mobilhome voor amper 13.200 euro?

Rechtstreeks uit Rusland is dit de Lada Granta die door een specialist ter zake werd aangepast om de goedkoopste camper op de markt te worden! Voor deze prijs zal er geen 5 sterren-comfort aanwezig zijn, maar het is al een luxe op zich om zo’n mobilhome voor deze prijs te kunnen aankopen. Al zit er een addertje onder het gras.

Sébastien Vanhouche | Gepubliceerd op 14 aug. 2021 | Leestijd: 3 min

Het Russische bedrijf Lux Form besloot een kleine goedkope mobilhome te maken. Om dit te realiseren, vertrokken ze vanaf een heel eenvoudige basis: de pick-up variant van de Lada Granta.  Vervolgens werd alles wat nodig is voor een goede camper geïnstalleerd op het achterste deel van de wagen. De startprijs van dit geheel bedraagt slechts 1.150.000 roebel, of ongeveer 13.200 euro tegen de huidige wisselkoers!

Goed gevuld! 

Lada Granta - camping car

Advertentie – lees hieronder verder

Eerlijk gezegd zullen de kopers er voor deze prijs niet bedrogen uitkomen. Er is een bed van bijna 2 meter lang en 1,6 meter breed voorzien en een complete keuken met gasvuur en zelfs een koelkast met een inhoud van 60 liter! De badkamer is evenmin vergeten met een wastafel, een toilet en een douche.  De watertank omvat 70 liter en die voor het afvalwater 45 liter.

Bescheiden pocketformaat

Deze camper biedt eveneens een geweldige toegang tot de trekkerswereld op vier wielen. Door zijn klein formaat van minder dan 5 m lang is hij net zo gemakkelijk te besturen als een conventionele auto en is er geen specifiek rijbewijs voor nodig. Bovendien is volgens de technische fiche ook alle comfort aanwezig!

Toegegeven, dit is geen rijdend paleis, zelfs niet in de topversie die van eigenaar verandert voor 1.800.000 roebel of ongeveer 20.700 euro. Maar er ontbreekt ook niets aan boord. Je moet enkel deze camper nog kopen en je kan ermee op weg naar de vrijheid! Maar dat is niet zo eenvoudig…

Enkel in Rusland … 

Lada Granta Campingcar

Deze door Lux Form aangepaste Lada is helaas alleen beschikbaar in Rusland en wordt niet in Europa op de markt gebracht. Maar er is hoop. De Granta maakt namelijk gebruik van dezelfde basis als een zekere Logan die door een Franse low-cost constructeur wordt geproduceerd. Dacia dus. Bestaat er na de goedkope auto’s, ook een niche voor budgetvriendelijke campers?

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie