Nieuwe modellen

Hier is de BMW 8 Reeks! (+VIDEO)

Op het Salon van Frankfurt werd de nieuwe BMW 8 Reeks als concept car voorgesteld, nu toont hij zich in vol ornaat. Bijna 30 jaar na de lancering van de eerste generatie, brengt het merk dus een bekende benaming weer tot leven!

Alain De Jong Alain De Jong | Gepubliceerd op 19 jun. 2018 | Leestijd: 2 min

Uiteindelijk gelijkt de BMW 8 Reeks sterk op het studiemodel van september laatstleden. Hij is gebouwd op de basis van de 7 Reeks berline en profileert zich als een geduchte concurrent van de Mercedes S Klasse coupé. Toch is zijn positionering iets anders en meer gericht op de rijdynamiek die men van dit merk verwacht.

Dat vertaalt zich in een architectuur met 2+2 plaatsen, en vooral de aanwezigheid van vierwielsturing en vierwielaandrijving. Voor de lancering zijn twee motoren voorzien: een 3 liter zescilinder diesel voor de 840d en een V8 turbo benzine met 530 pk voor de 850i ! Voor de overbrenging wordt beroep gedaan op een achtversnellingsbak in combinatie met een actief sperdifferentieel. En om zijn rijgedrag verder te perfectioneren kan de 8 Reeks ook optioneel voorzien worden van een actieve stabilisatoren.

Advertentie – lees hieronder verder

Uiteraard zijn de uitrusting en de technologie nauw verwant met de 7 Reeks, met onder meer een digitaal dashboard in plaats van de tellers, een multimediasysteem met gebarenbediening en brede personaliseringsmogelijkheden. De marktlancering is voor de herfst gepland.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon