Nieuwe modellen

Mercedes C63 AMG Coupé : eerste beelden

In het segment van de sportieve coupés met vier zitplaatsen zullen we binnenkort heel wat keuzemogelijkheden krijgen. Diverse constructeurs lanceren hier nieuwe pk-monsters. Na de introductie van de Lexus RC F en de BMW M4 komt ook Mercedes met een bijzonder potige C63 AMG Coupé.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 21 aug. 2015 | Leestijd: 2 min

De wagen maakt zijn opwachting op het salon van Frankfurt maar hij zal pas in de lente van 2016 op de markt komen. De constructeur wil haar concurrenten tonen waar het op staat en liefhebbers van het genre zullen het water in de mond krijgen bij het lezen van de technische specificaties van deze versie.

Ui t de beelden leiden we ook af dat het koetswerk duidelijk atletischer oogt dan van de conventionele versie, maar men behoudt de vormtaal. De C63 AMG Coupé herken je aan het verlaagde onderstel, de grotere remmen en de vier uitlaten achteraan. Op de kofferklep zien we ook nog een spoiler.

Advertentie – lees hieronder verder

Onder de motorkap zit de vier liter grote bi-turbo V8. Hij is beschikbaar met 476 pk (650 Nm) of 510 pk (700 Nm). Hij wordt aan een versterkte gerobotiseerde Speedshift MCT-7 versnellingsbak gekoppeld. Deze combinatie zorgt voor uitzonderlijk snelle chrono’s. De zwakste versie klokt de oefening van 0 tot 100 km/u af in vier seconden, de tweede klaart de klus in 3,9 seconden. De prijzen voor deze C63 (476 pk) en de C63 (510 pk) zullen in Frankfurt worden meegedeeld. Nog even geduld.

Wat vindt u van deze gespierde versie van de C-Klasse Coupé ?

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon