Nieuwe modellen

Mercedes G-klasse met V8-motor gelanceerd (+VIDEO)

Mercedes trekt officieel het doek van de nieuwe G-klasse en maakt alle details wereldkundig. Deze nieuwe G is de opvolger voor de eerste generatie die in 1979 op de markt kwam. De twee generatie blijft trouw aan de klassieke vormgeving maar beschikt over veel modernere technologie.

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 15/01/2018 | Leestijd: 2 min

Zo heeft de nieuwe G-klasse recht op een onafhankelijke wielophanging vooraan om het rijgedrag te verbeteren. Deze aanpassing is evenwel niet nefast voor de terreincapaciteiten. De op- en afrijhoeken gaan er zelfs op vooruit en de nieuweling kan zonder probleem door 70 cm diep water rijden.

In afwachting van de AMG- en de dieselversies, lanceert Mercedes de G-klasse met een 4.0 V8-motor die 422 pk en 610 Nm levert. Het vermogen wordt via een zeventrapsautomaat naar de vier wielen gestuurd. De drie sperdifferentiëlen blijven behouden.

Advertentie – lees hieronder verder

Deze tweede generatie biedt ook meer interieurruimte en vooral de passagiers achterin krijgen 15 cm extra beenruimte. De G-Klasse krijgt ook verschillende rijmodi: comfort, sport, eco en individual. Vooraan worden twee gigantische 12,3 inch schermen geïntegreerd waarop alle rijinformatie wordt aangegeven.

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie