Nieuwe modellen

Mercedes S500 Plug-in Hybrid : best in class ?

Mercedes houdt ons nu al meerdere weken in spanning over de hybride versie van de S-Klasse. Het geheim werd nu eindelijk onthuld, enkele weken voor de berline voorgesteld wordt op het Salon van Frankfurt.

| Gepubliceerd op 29 aug. 2013 | Leestijd: 2 min

Een krachtige Mercedes S500 Plug-in Hybrid

De Mercedes S-Klasse, waarvan het merk zelf beweert dat het de beste berline of zelfs de beste wagen ter wereld is, gaat de groene toer op met de Mercedes S500 Plug-in Hybrid.

Zoals het een hybride wagen betaamt, is de berline uitgerust met twee motoren. De eerste is de bekende 3.0-V6 met drukvoeding die 333 pk ontwikkelt en 480 Nm levert. Anderzijds wordt deze verbrandingsmotor van de Mercedes S500 Plug-in Hybrid ondersteund door een elektrisch blok met 109 pk dat 340 Nm koppel levert.

Advertentie – lees hieronder verder

Mooie prestaties

Deze configuratie zorgt ervoor dat de Mercedes S500 Plug-in Hybrid tot 250 km/uur haalt en slechts 5,5 seconden nodig heeft om van 0 naar 100 km/uur te spurten. Ondanks die voortreffelijke prestaties is het normverbruik van deze grote en zware berline niet hoger dan 3 l/100 km met een CO2-uitstoot van niet meer dan 69 g/km.

De Duitse wagen kan 30 km zuiver elektrisch afleggen. De Mercedes S500 Plug-in Hybrid moet wel een goede 100 liter kofferinhoud opofferen om omgetoverd te worden in een hybride. Mercedes heeft nog geen details gegeven over de herlaadduur van de batterij. Deze Mercedes S500 Plug-in Hybrid zou in de loop van volgend jaar gelanceerd moeten worden.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon