Nieuwe modellen

MG5 en Marvel R: strakke break en super-SUV

Geschreven door Joris Bosseloo | 21/03/2021

MG is hier om te blijven, zegt de Senior Manager PR in een wat ongemakkelijke YouTube-video waarin zowel de bliksemsnelle Marvel R en de meer rationele MG5 samen worden voorgesteld. Twee nieuwe modellen dus, de ene een SUV en de andere een break. Mogen we nu niet stilletjes beginnen hopen op een elektrische roadster?

Een nieuwe nieuwe MG roadster, elektrisch of als PHEV, zou wel eens het leukste idee van de week kunnen zijn. Zover zijn we voor alle duidelijkheid nog niet, want MG-met-Chinese-bazen heeft vooralsnog alleen SUV‘s van de band laten rollen, maar met de MG5 werd tenminste een eerste stap in de goede richting gezet.

MG5 electric

De MG5 is een break, zoals je op deze foto ziet. Hij is ook 100% elektrisch, 184 pk en 280 Nm sterk, met 578 tot 1.456 liter laadvolume voor de koffer, goed om een aanhangwagen van 500 kg te trekken en met een beloofde autonomie van ongeveer 400 km. Dat belooft.

Marvel R

Veel spannender, ook qua naam, is de Marvel R, een SUV die zich in het premiumsegment wil murwen om te meten met elektrische cross-overs zoals de en andere ‘s. Naast de nodige dosis luxe en digitaliteit, met denk aan een centraal scherm van 19,2’’ en een numeriek instrumentenpaneel van 12,3 inch, gaat deze MG ook meer dan gewoon stevig vooruit.

Marvel R interior

De MG Marvel R beschikt over drie elektrische motoren (één vooraan en twee achteraan) die gecombineerd tot 302 pk en 665 Nm koppel opleveren. Dankzij dit hoge vermogen maar vooral koppel lukt de 0-100 km/u-tijd in 4,9 seconden. Minstens even mooi is dat de autonomie ongeveer gelijk is aan die van de MG5, namelijk 400 km.

Lees ook

Trefwoorden

Vind vandaag nog uw auto

Auto's