Nieuwe modellen

Nieuwe BMW X3: alle details (+VIDEO)

Nadat door een lek diverse foto’s en de beschikbare motorisaties van de nieuwe BMW X3 ongewild werden vrijgegeven, heeft BMW beslist om meteen alle informatie over deze derde generatie van zijn succesvolle compacte SUV wereldkundig te maken.

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 27 jun. 2017 | Leestijd: 2 min

Of moeten we het eerder over een SAC (Sport Activity Vehicle) hebben om de marketing taal te gebruiken die BMW hanteert sinds de lancering van de eerste generatie X3. Dat was in 2003 en inmiddels werden 1,5 miljoen exemplaren gebouwd.

We krijgen te horen dat de nieuwe X3 een opmerkelijke aerodynamica heeft met een Cx-waarde van 0,29 en dat hij 5 cm langer is geworden, wat de interieurruimte ten goede komt. Op de vorige beelden was al te zien dat de nieuweling met head-up display wordt uitgerust maar hij is ook beschikbaar met de Display Key die op de 7-reeks werd geïntroduceerd. Verder behoren geventileerde stoelen en een Personal CopPilot – die de bestuurder bijstaat in de file – tot de mogelijkheden.

Advertentie – lees hieronder verder

BMW bevestigt eveneens dat alle motorisaties met de achttrapsautomaat en de xDrive vierwielaandrijving worden geleverd. Het gamma zal vervolgens worden uitgebreid met een tweewielaangedreven versie en vanaf 2020 volgt ook een elektrische variant.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon