Nieuwe modellen

Record voor de Mercedes C350 Plug-in Hybrid : 2,1 l/100 km

Mercedes is volop bezig om haar gamma hybride voertuigen verder uit te bouwen. Het beste bewijs daarvan zien we op het salon van Detroit want daar pakt Mercedes onder andere uit met de C350 Plug-in Hybrid. Dat is na de S500 het tweede Plug-in model voor de Duitse constructeur.

| Gepubliceerd op 18 jan. 2015 | Leestijd: 2 min

Deze C-Klasse wordt als berline en als break gelanceerd. Qua aandrijving kiest men voor een tweeliter benzinemotor die 211 pk levert en 349 Nm levert. Hij wordt aan een elektromotor van 82 pk gelinkt. Het totale systeemvermogen bedraagt 279 pk en er is een trekkracht paraat van 600 Nm. Al het vermogen gaat naar de achteras via een zeventrapsautomaat.

Praktisch gezien onthouden we dat er onder de koffervloer achteraan 100 kg batterijen zitten. Die slorpen gelukkig niet al te veel laadruimte op. De koffer verliest amper 15 liter waardoor er een minimale laadruimte van 335 liter voor de berline en 350 liter bij de break overblijft.

Advertentie – lees hieronder verder

Qua prestaties kondigt Mercedes een acceleratie van 0 tot 100 km/u in ongeveer 6 seconden. De topsnelheid bedraagt 250 km/u. Zuiver elektrisch komt deze C-Klasse maximaal 31 km ver en de elektrische topsnelheid is 130 km/u. De Mercedes verbruikt gemiddeld 2,1 l/100 km, wat neerkomt op een CO2-emissie van 48 g/km. Kortom, dit zijn erg lage waarden voor en dergelijk wagen. De C350 Plug-in Hybrid zou al in maart bij de dealer staan.

Zou u de bestelbon voor een dergelijke Mercedes tekenen ?

 

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon