Rolls-Royce Black Badge “voor jongeren”

We hoeven de extreem rijken natuurlijk niet allemaal over dezelfde kam te scheren. Sommige grote spendeerders vallen namelijk niet zo graag op, of toch minder dan zij die in een rode Bentley of een gele Lamborghini rondrijden. Voor hen, en dan vooral voor jongeren, heeft Rolls-Royce ‘Black Badge’ bedacht.

Rolls-Royce Black Badge “voor jongeren”

Als je jezelf op een nagelnieuwe Lamborghini Urus trakteert, is de kans niet gering dat je voor een opvallende lakkleur kiest. En wie pakweg een verse Cullinan bestelt, is doorgaans niet vies van chroomaccentjes. Toch bestaat er nog een andere welgestelde doelgroep, bevolkt door burgers die hetzelfde type wagen willen maar niet (te veel) willen opvallen in het verkeer. Rolls-Royce heeft ook aan hen gedacht.

Cullinan Black Badge

Een uiteraard pikzwarte super-SUV die naar verluidt meer dan 10 keer werd gepolijst. Al wat chroom was, ziet voortaan zwart (denk aan de grille met inbegrip van de befaamde Spirit of Extasy, maar bijvoorbeeld ook aan de deurklinken) en de 22-duimers met daarachter rode (!) remklauwen zijn eigen aan het model.

Het lijkt er sterk op dat Rolls-Royce met deze reeks een jonger publiek wil aanspreken. Dit laatste valt ook van het interieur af te leiden. Daarin zit veel carbon verwerkt en we zien ook leercombinaties die we van het merk niet zo  gewend zijn. Nog een allerlaatste weggever is het vermogen. Dat ging met 29 pk in de plus om tot een ronde 600 paarden de geraken.

Hoeveel zakgeld?

Officiële cijfers zijn er niet, maar je zal meer dan 350.000 euro bijeen moeten sparen…