Praktische info

Auto in het buitenland huren: waar moet je op letten?

Een auto huren in het buitenland tijdens je vakantie staat synoniem voor vrijheid, maar soms probeert men je in de luren te leggen. Om stress, ongemak of gewoon een bankroet te voorkomen, zijn dit enkele fouten die je absoluut moet vermijden. Volg de gids. 

Geschreven door Sébastien Vanhouche  | 17/08/2021

Hoewel het leuk kan zijn om de hele tijd bij het zwembad te luieren zonder ooit je all-inclusive hotel te verlaten, genieten anderen liever van wat meer vrijheid. Het is waarschijnlijk om deze reden dat huurauto’s op vakantie zo populair zijn. Maar om optimaal van die vrijheid te genieten zonder problemen te riskeren, is het beter om enkele voorzorgsmaatregelen te nemen en dat begint bij de reservering!

Ruim van tevoren reserveren 

Vorig jaar deed Covid geen goed voor de autoverhuursector. Om overeind te blijven, moesten de verhuurbedrijven een groot deel van hun vloot van de hand te doen om te overleven. Hopen op een beschikbaar voertuig wanneer je ter plaatse aankomt, lijkt daarom riskanter dan ooit. Geef daarom de voorkeur aan een tijdige online boeking bij de grote platforms of verhuurders. Zo heb je voldoende tijd om meer te weten te komen over de omstandigheden, de beste optie te kiezen en in alle rust te vertrekken.

Advertentie

Let op de bestuurder(s) 

Louer une voiture

Het is onvermijdelijk dat de bestuurder van het huurvoertuig om juridische redenen moet worden aangeduid. Als je van plan bent om lange reizen te maken, aarzel dan niet om een paar euro meer uit te geven voor één of meer extra chauffeurs. Als een incident gebeurt met niet de juiste persoon achter het stuur, krijg je te maken met problemen die erg lastig kunnen zijn. Beter voorkomen dan genezen.

Houd er ook rekening mee dat sommige autoverhuurbedrijven een bestuurder van ten minste 26 jaar en maximaal 85 jaar eisen. Anderen laten toch toe tegen betaling te sturen.

Lang leve de creditcard! 

Louer une voiture

De creditcard is de heilige graal om de sleutels van je huurauto te bemachtigen. Deze bedrijven zweren erbij, maar alleen als het geen prepaid is! De borg wordt geblokkeerd op je kaart. Als die laatste belangrijk is, let dan op je limiet om onaangename verrassingen te voorkomen.

Vermijd ongevallen

Wees voorzichtig, want ook al is het jouw voertuig niet, dat betekent zeker niet dat een ongeval geen lastige gevolgen kan hebben als je eenmaal thuis bent. Bij het afsluiten van een nieuwe autoverzekering bijvoorbeeld, moet je elk ongeval in fout dat zich in de afgelopen 5 jaar heeft voorgedaan aangeven, ook met een huurauto.  Wees dus voorzichtig en blijf aandachtig achter het stuur, want het is niet je eigen voertuig en dus ken je minder goed de eigenaardigheden en afmetingen ervan.

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook

Wagens voor u

Auto's