Je koffer laden voor je op reis vertrekt: 3 fouten om te vermijden

Ga je deze maand nog op vakantie met de wagen? Dan is het ten zeerste aangeraden dat je de koffer van je auto op een slimme manier laadt: een kwestie van veiligheid en comfort. Toch zijn er nog veel mensen die het verkeerd aanpakken. Hier is hoe het níet moet, waardoor je vanzelf zal ontdekken hoe het wél moet…

Je koffer laden voor je op reis vertrekt: 3 fouten om te vermijden

1. Spullen die je onderweg nodig hebt eerst inladen

En dan sta je daar, langs de kant van de weg op zoek naar die frigobox vol drank en snacks… Hou er anderzijds wel rekening mee dat je de zwaarste zaken op de vloer moet plaatsen. Gesp ze vast als daar de mogelijkheid toe bestaat.

2. Te veel meenemen

Mensen hebben nogal snel de neiging om te veel spullen mee te nemen op vakantie. Extra dit, extra dat… Weet dat je maar een tijdje weg bent en je in het ergste geval iets ter plaatse kan kopen of gebruiken. Bovendien geldt: hoe meer spullen, hoe meer gewicht. Ook niet onbelangrijk: Tetris met je bagage spelen, is een must en gebruik zoveel mogelijk zachte tassen of zakken.

3. Kledij plooien

Rol je kleren in plaats van ze te plooien en plaats ze verticaal in de reiskoffers. Je zal zien: je wint er plaats door én je reiskoffer wordt overzichtelijk.