Actualiteit

London Underline : het metamorfose project van de metro in fietspaden

Op 3 februari tijdens de « London Planning Awards » kreeg een designbedrijf met de naam Gensler de titel van « beste conceptueel project » uit handen van de burgemeester van Londen. Terecht, want dit ambitieus project sloeg iedereen met verstomming.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 25 feb. 2015 | Leestijd: 2 min

Zich bewust van het feit dat het steeds moeilijker wordt zich in Londen te verplaatsen tijdens de spitsuren, kwam dit bedrijf met het idee op de proppen om verlaten metrotunnels om te vormen tot fiets- en voetgangerpaden, en in een tweede fase er ook handelszaken en ruimten voor evenementen onder te brengen.

Concreet wil Gensler de afgeschafte Londense metrolijnen vervangen door “intelligente” fietspaden. Deze trajecten worden namelijk bekleed met een speciaal wegdek dat toelaat elektriciteit op te wekken door de gebruikers. Dit project dat « London Underline » werd gedoopt zal zo Londen makkelijk toelaten zijn energiereserve tegen 2025 met 20% te verhogen en de transportcapaciteit met 50% te laten stijgen. Volgens Gensler kan de toegang tot deze paden makkelijk via de bestaande metrostations verlopen. Aan elke eind van het parcours voorziet het bedrijf verhuurcentra voor fietsen te openen.

Advertentie – lees hieronder verder

Ook al lijkt het idee op het eerste gezicht geniaal, toch klinkt er heel wat kritiek. Onder meer omwille van de moeilijke toegang voor de hulpdiensten en het feit dat de tunnels niet de belangrijke plaatsen van de stad bereiken. Om de leefbaarheid van het project te bewijzen, gaat Gensler een proefsectie installeren op de afgeschafte lijn aan Piccadilly.

En denkt u dat « London Underline » ook elders kan worden aangeboden?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon