Actualiteit

Mobiliteit : de keuze van de Belg

Hoe ziet u uw mobiliteit binnen een tiental jaar uit ? In september voerde Goodyear een enquête waarbij men antwoorden zocht op deze vraag. Om een correct beeld te krijgen van de Belgische situatie ondervroeg de bandenfabrikant 1.576 Belgische en 1.511 Nederlandse automobilisten. Het resultaat is duidelijk. De auto zal niet meteen van het toneel verdwijnen …

Laurent Norro | Gepubliceerd op 16 apr. 2015 | Leestijd: 2 min

Uit de studie komt vooral naar voor dat jongeren zich zorgen maken over het milieu en de brandstofprijzen en dat oudere bestuurders er tegenop zien om nog langer in de file te moeten staan. Alle generaties delen de verzuchting dat ze steeds meer belastingen moeten betalen om zich te kunnen verplaatsen. Dat gevoel wordt voor 67 % van de Nederlandse en 56 % van de Belgische bevraagden bevestigd.

Zowel de Belgen als de Nederlanders geven toe dat ze onvoldoende gebruik maken van het openbaar vervoer. Anderzijds zijn ze wel bereid een inspanning te doen als de prijs-kwaliteitsverhouding in de toekomst beter wordt. Ze gaan er van uit dat elektrische fietsen en openbaar vervoer de komende jaren aan populariteit zullen winnen. Zo hopen ze dat de weginfrastructuur moderner zal worden. Zo zou intelligente verkeerssignalisatie er voor moeten zorgen dat verplaatsingen sneller kunnen.

Advertentie – lees hieronder verder

Tot slot meent twee derde van de bevraagden dat de elektrische wagen tegen 2030 een voorname rol zal spelen in de stadsmobiliteit. Het zou een oplossing kunnen zijn voor een deel van de respondenten. Vandaag is slechts 15 % van de Belgen en 25 % van de Nederlanders bereid om van vervoermiddel te veranderen.

Ziet u uw mobiliteit van morgen met of zonder wagen ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon