Actualiteit

Rookverbod aan het stuur

Op 3 april werd in Frankrijk een nieuwe wet gestemd. Het zal echter moeilijk worden om deze te handhaven. Het is echter een goeie zaak dat ze bestaat want het gaat om een rookverbod in de wagen wanneer er ook minderjarigen in de wagen zitten.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 13 apr. 2015 | Leestijd: 2 min

Naast het verbod om met de GSM te bellen aan het stuur, komt er straks ook een verbod om handenvrij te telefoneren. Daarom moeten we ons stilaan zorgen gaan maken over het feit dat automobilisten vooral bezig zullen zijn met het spotten van agenten en gendarmes dan met autorijden op zich. Dat geldt vooral voor de weggebruikers die deze slechte gewoonte maar moeilijk kunnen afleren !

Het is zondermeer een manier om automobilisten aan te moedigen om te stoppen met roken. Het wetsvoorstel is overigens nog aangepast. Aanvankelijk was het de bedoeling om roken enkel te verbieden in wagens waar kinderen, jonger dan 12 jaar, zaten. Een en ander werd door de kamer bijgestuurd door het verbod uit te breiden naar jongeren onder de 18 jaar.

Advertentie – lees hieronder verder

Deze verbreding werd vooral gedragen door de “Union des Démocrates” en de “Indépendants” (UDI). Ze ging in tegen het advies van de regering en de indiener van de wet, Olivier Veran van de “Parti Socialiste”. Volgens die laatsten was een leeftijd van 12 jaar voldoende om de gevolgen van passief roken in te dijken. Dit advies werd met klem tegengesproken door tal van artsen en onderzoekers …

Bent u voor of tegen een dergelijk verbod in België ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon