Actualiteit

Top Gear : Jeremy Clarkson officieel ontslagen

Sinds afgelopen woensdag is het officieel : Jeremy Clarkson is niet langer Top Gear presentator. De BBC heeft zijn contract niet verlengd. Aan de basis van die breuk ligt het verbale en fysieke geweld tegenover Oisin Tymon, de producer van het autoprogramma. De reputatie van de presentator was al niet onbesproken zodat de zender geen andere keuze had.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 30 mrt. 2015 | Leestijd: 2 min

De fans van het programma zijn niet opgezet met deze beslissing. Vlak na het incident startten ze een petitie om Clarkson in het programma te houden. Binnen de kortste keren verzamelden de initiatiefnemers meer dan een miljoen stemmen, waaronder die van David Cameron, de Britse eerste minister.

De breuk met Jeremy Clarkson kan ook bijzonder zware financiële consequenties hebben voor de BBC. Het programma Top Gear was wereldwijd een groot succes en bracht jaarlijks ongeveer 68 miljoen euro op. Dat succes is grotendeels aan de presentator te danken. Alleen al in Groot-Brittannië kijken 6,5 miljoen kijkers naar de avonturen van Clarkson en zijn dienaars. Volgen de BBC zijn er dat wereldwijd ruim 350 miljoen.

Advertentie – lees hieronder verder

De BBC geeft aan dat de rest van dit seizoen zal gepresenteerd worden door Kim Shillinglaw, Richard Hammond en James May. De televisiezender voegt er ook aan toe dat men aan een doorgedreven vernieuwing werkt voor het seizoen 2016. Laat ons vooral hopen dat men niet al te veel aan de ziel van het programma raakt. Fingers crossed !

Wat vindt u van deze beslissing om Jeremy Clarkson uit het programma te weren ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon