Actualiteit

Volvo gaat op de sportieve toer

De fans van Volvo zullen in de wolken zijn, want het Zweedse merk start eindelijk met een sportafdeling die naam waardig. De ambitie is net zo sterk uit te pakken als M bij BMW, AMG bij Mercedes-Benz of Quattro bij Audi. De constructeur nam namelijk zopas de tuner Polestar over.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 24 jul. 2015 | Leestijd: 2 min

Deze tuner is trouwens helemaal geen onbekende voor het merk. Reeds sedert 1996 houdt Polestar zich bezig met verbeteringen aan de seriemodellen van Volvo aan te brengen, maar het is toch vooral bekend uit de autosport als officiële tuner van de racewagens van Volvo. Uit hun ateliers kwamen onder meer de bekende 850’s uit het Zweeds toerwagenkampioenschap (Swedish Touring Car Championship). Tegenwoordig racet Polestar met S60’s.

Deze overname verstevigt natuurlijk de band tussen Polestar en Volvo en zal weldra leiden tot nieuwe modellen met een verbeterd onderstel en dito mechaniek op een nooit gezien niveau. Er wordt gefluisterd dat Polestar ook gebruik zal maken van de Twin Engine elektrische aandrijving van Volvo om een nieuwe generatie “high performance” voertuigen te ontwikkelen. Dat is goed nieuws, niet?

Advertentie – lees hieronder verder

Tenslotte liet Volvo op dit moment nog niets vallen over het bedrag dat gemoeid was met deze transactie en nog minder over de modellen die verwacht mogen worden. Er werd enkel gezegd dat de huidige werknemers van Polestar op de loonlijst van Volvo komen te staan. Deze overname door Volvo moet leiden tot een jaarlijkse verkoop van 1.000 tot 1.500 voertuigen met Polestar-logo.

En zal u in de toekomst één van de sportieve modellen van Volvo kopen?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon