Autosport

Porsche stopt met LMP1 en concentreert zich op Formule E

Porsche derde opeenvolgende Le mans overwinning ligt nog vers in het geheugen maar de constructeur kijkt vooruit en pas zijn motorsportstrategie aan. Het merk verlaat eind dit jaar de LMP1 categorie en zal zich vanaf 2019 volledig toeleggen op het Formule E kampioenschap.

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 28 jul. 2017 | Leestijd: 2 min

Deze beslissing past in de “Strategie 2025” van het merk waarbij Porsche de klemtoon wil gaan leggen op elektrische mobiliteit. Dit wordt samengevat in de Mission E, meteen de eerste 100% elektrische auto van het merk.

Advertentie – lees hieronder verder

Michel Steiner is lid van het directiecomité voor research & development bij Porsche en ziet het als volgt: “Voor ons is de Formula E de meest concurrentiële omgeving om de ontwikkeling van performante wagens vooruit te helpen. Vooral wanneer je dit wil combineren met respect voor het leefmilieu, efficiëntie en duurzaamheid”.

Na een overgangsjaar neemt Porsche vanaf 2019 de degen op tegen Audi, BMW, Renault, DS en tal van andere merken. Begin deze week gaf ook Mercedes te kennen dat ze zich terugtrekken uit het Duitse toerwagenkampioenschap (DTM) en ze zullen zich verder concentreren op de Formule E.

Porsche zal wel zijn activiteiten in internationale GT races verder uitbouwen met de 911 RSR.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon