Concept Cars

Audi Q8 wordt nieuwe vaandeldrager

Het is algemeen bekend dat Audi eind dit jaar de Q8 zal lanceren om het hoofd te bieden aan de BMW X6 en de Mercedes GLE coupé. Dankzij onze collega’s van Autoexpress weten we al iets meer over deze toekomstige kolos van de weg…

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 28 jul. 2016 | Leestijd: 2 min

Zo leren we dat het onderstel en de wielbasis identiek zijn aan die van de Q7. Audi zal vooral de overhang achteraan aanzienlijk beperken en de totale hoogte van de auto wordt ook 7 cm lager. 

Dat doet een koetswerkvorm van een SUV coupé vermoeden, net zoals bij de concurrentie (in de stijl van de X-Tomi illustratie die u hieronder ziet). Maar, het kan ook anders. De designer van de Q8 heeft aangegeven dat hij niet noodzakelijk voor die stijlrichting zal kiezen. Hij geeft zijn “kindje” een C-stijl die volgens hem “de progressieve sportiviteit van de Q8 onderstreept”.

Advertentie – lees hieronder verder

Eén ding is zeker, deze Q8 moet tonen wat Audi vandaag in zijn mars heeft en het wordt meteen de vaandeldrager van het merk met de vier ringen. Dat statuut zal de Q8 delen met de A8. En dat zijn de woorden van de CEO! 

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon