Concept Cars

Frankfurt 2015 : Porsche Mission E, de anti-Tesla

Op het salon van Frankfurt trekt Porsche duidelijk de kaart van de 100% elektrische auto. De Mission E moet vanaf 2018 vooral de Tesla Model S het vuur aan de schenen leggen. Om daarin te lukken, kan de Porsche rekenen op stevige argumenten.

Nicolas Morlet Nicolas Morlet | Gepubliceerd op 16 sep. 2015 | Leestijd: 2 min

Deze Mission E oogt als een sportieve vierdeurs berline. Hij oogt futuristisch maar laat zijn verwantschap met de 911 duidelijk blijken. Kortom, we krijgen een duidelijk beeld van hoe de definitieve versie er zal gaan uitzien. Nochtans is de technologie onderhuids het meest interessant. Twee motoren, één op de vooras en één achteraan verdelen samen 600 pk over de vier wielen. Alles wordt via een lithium-ion batterij gevoed. Die werd centraal gemonteerd en is goed voor een autonomie van 500 km. Via een aangepast 800 Volt-lader kan je deze batterij in 15 minuten voor 80% laden!

Hoewel de wagen doorgedreven gebruik maakt van lichtgewicht materialen zoals carbon en aluminium, zet deze Porsche Mission E toch nog 2 ton op de weegschaal. Een en ander is eigen aan de gebruikte technologie. Ondanks het gewicht, levert de Porsche flitsende prestaties want hij spurt in 3,5 seconden naar 100 km/u. De oefening tot 200 km/u lukt al in 12 tellen!

Advertentie – lees hieronder verder

Zou u voor deze Porsche Mission E gaan of voor een Tesla Model S?

 

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon