Concept Cars

G500 4×4² : Mercedes-Benz bedenkt een nieuwe « no limit » terreinwagen

Als u op zoek bent naar een 4×4 die nergens voor terugdeinst, is het hoog tijd om een hotelkamer in Genève te reserveren. Want begin maart onthult Mercedes daar een buitengewone concept car op basis van de G Klasse. Deze G500 4×42 treedt in de voetsporen van de exclusieve G63 AMG 6×6 die enkele maanden geleden werd voorgesteld.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 25 feb. 2015 | Leestijd: 2 min

In tegenstelling tot die G Klasse met zes wielen, is deze concept car geen pickup maar een SUV met vijf deuren. Dit model heeft uiteraard nog weinig gemeen met een gewone G Klasse, want het is duidelijk geïnspireerd op die eigenzinnige G63 AMG 6×6. Zo kan je zeker niet naast de enorme 22-duims velgen met terreinbanden kijken. Verder werd de bodemvrijheid aanzienlijk verhoogd en maken talrijke chroom accenten het plaatje compleet.

Onder de motorkap van dit “beest” ligt niet de verwachte 540 pk sterke V8 5,5 liter biturbo van AMG, maar plaatste het merk met de ster de nieuwe V8 biturbo met een zuigerverplaatsing van 4 liter die hier een vermogen van 422 pk levert.

Advertentie – lees hieronder verder

Volgens verscheidene betrouwbare bronnen zal deze concept car weldra realiteit worden. Net zoals van de G63 AMG 6×6 een kleine serie werd geproduceerd. Nu blijft het enkel hopen dat het bedrag van de cheque heel wat lager uitvalt dan voor het model met zes wielen, dat oploopt tot 450.000 euro.

En vindt u deze G500 4×42 iets meer maatschappelijk aanvaardbaar?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon