Dream Cars

Exige 360 Cup : super exclusieve Lotus

Als u op zoek bent naar een circuitwagen die gehomologeerd is voor de weg, zou deze jongste Lotus-oefening u best kunnen interesseren. De constructeur uit Hethel onthult immers de meest radicale versie van haar Exige. Deze bijzonder sportieve Exige Cup 360 is een erg speciale versie waarvan de productie strikt beperkt blijft tot 50 exemplaren.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 19 aug. 2015 | Leestijd: 2 min

Deze Lotus is ook alles behalve discreet. Hoewel de constructeur haar klanten de keuze laat tussen wit, grijs, zwart en zilver, springen de matzwarte elementen voor een stuk van de kofferklep vooraan, het dak en de motorkap achteraan meteen in het oog. De spoiler vooraan en de velgen zijn dan weer rood.

Ook binnenin wordt deze sportieve sfeer doorgetrokken want hier noteren we rood alcantara voor de kuipstoelen. Lotus biedt de klant optioneel de keuze om Öhlins-dempers, een brandblusser en carbon stoelen (met FIA-homologatie) te monteren. We vinden ook een uitneembaar stuur en airco op de accessoirelijst.

Advertentie – lees hieronder verder

Onder de motorkap van deze Lotus Exige 360 Cup zit een 3.456 cc grote V6 met compressor. Hij is 10 pk krachtiger dan de Exige Cup want de bestuurder heeft 360 pk onder het gaspedaal ! omdat het totale gewicht beperkt blijft tot 1.130 kg, gaan we er van uit dat deze Lotus extreme performant is.

In Groot-Brittannië  betaal je deze Lotus Exige Cup 360 precies 62.995 £. Dat komt neer op ongeveer 88.423 €, excl. BTW.

Vindt u een dergelijke Lotus inzetbaar voor dagelijks gebruik ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon