Dream Cars

Hallucinant acceleratievermogen van Rimac One

Nadat de constructeur het productiemodel van deze Kroatische elektrische supercar (Rimac One) op het autosalon van Genève toonde, laat Rimac vandaag opnieuw van zich horen. De oprichter van het merk, Mate Rimac, frist ons geheugen op en verspreidt de eerste video van een acceleratie met zijn creatie. Let op, het gaat bijzonder snel!

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 27 jul. 2016 | Leestijd: 1 min

Op het korte (amateuristisch gefilmde) beeldfragment zie je de Rimac One in ijltempo naar ongeveer 120 km/u spurten. Al na enkele tellen haalt de bestuurder de voet van het gaspedaal. Door de elektromotor die 1.073 pk en 1.600 Nm aan koppel levert, zet deze Kroatische bolide prestaties neer die qua acceleratie niet moeten onderdoen voor supercars met een thermische motor. De oefening van 0 tot 100 km/u lukt al in … 2,8 seconden!

De bolide was voor het eerst te zien op het autosalon van Frankfurt in 2011. Rimac liet in maart weten dat er binnenkort een beperkte reeks van 8 exemplaren zou worden gebouwd. Het merk hield de lippen stijf over de leveringsdata en over het aantal bestellingen. 

Advertentie – lees hieronder verder

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon