Dream Cars

McLaren Sports Series: een trio in het zog van de Porsche 911!

De volgende maanden gaat McLaren zijn aanbod uitbreiden met een nieuw model waarvan drie varianten zullen komen. Volgens de eerste officiële informatie zal dit gamma Sports Series heten en zich juist onder de McLaren 650S positioneren. Deze bolides begeven zich dus op het jachtterrein van de Porsche 911 en andere Mercedes-AMG GT’s.

| Gepubliceerd op 17 nov. 2014 | Leestijd: 2 min

Concreet verschijnt deze “kleine” McLaren eerst onder de vorm van een coupé, die officieel wordt voorgesteld op het Autosalon van Genève in maart 2015. Vervolgens zal de constructeur zijn aanbod verder uitbreiden met een Spider-versie en later ook met een variante die 100% voor circuitgebruik is bestemd.

Van deze modellen kennen we uiteraard nog niet alle details. Maar het lijkt er toch al sterk op dat deze Sports Series net als hun grote broers een V8-middenmotor en koolstofvezel chassis zullen krijgen. Kortom, het worden krachtige en licht sportievelingen.

Advertentie – lees hieronder verder

Bovendien vernamen we uit betrouwbare bron dat de Britse constructeur voor het Sports Series gamma verscheidene namen voor de modellen heeft gedeponeerd: Mergulho, Masta, Parabolica et Longtail. De laatste verwijst naar de F1 GTR uit 1997 die in competitie uitkwam. Goed om weten, niet?

Tenslotte maakt McLaren er geen geheim van jaarlijks van het Sports Series-gamma 4.000 exemplaren te willen verkopen. We kijken al uit naar de onthulling in Genève!

En denkt u dat het Sports Series-gamma in de smaak zal vallen?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon