Dream Cars

Officieel : De eerste Bentley SUV

Op het salon van Detroit heeft Bentley geen enkel nieuw model getoond. Ze hebben wel de naam onthuld van hun toekomstig SUV-model. Dat zou eind dit jaar worden voorgesteld. Deze luxe SUV zou pas in de loop van 2016 op de markt komen en luisteren naar de naam Bentayga.

Stéphane Lémeret Stéphane Lémeret | Gepubliceerd op 19 jan. 2015 | Leestijd: 3 min

Deze naam werd niet door een computer bedacht. In werkelijkheid wordt de wagen genoemd naar een regio die over de twee hemisferen loopt met in het noorden de taiga en in het zuiden de top van de Roque Bentayga.

Wolfgang Dürheimer – grote baas van Bentley Motors – licht de keuze toe : “Bentayga moet de overtuiging weerspiegelen die we hebben om deze wagen de beste SUV ter wereld te noemen. Het is de ultieme mix van een verfijnde luxewagen en uitzonderlijke prestaties die de bestuurder in staat stelt om de Bentley-ervaring in een totaal nieuwe omgeving te beleven.” En als zij het zeggen …

Advertentie – lees hieronder verder

Op dit ogenblik kennen we nog maar weinig technische details over de wagen. We hebben wel een kort videofragment waarin je de wagen tijdens een testsessie in Big Red (in de buurt van Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten) aan het werk ziet. Het is duidelijk dat de wagen in elke uithoek van de wereld kan worden ingezet.

In de wandelgangen wordt gefluisterd dat hij zal worden aangedreven door een 4 liter grote V8 biturbomotor van om en bij de 600 pk. Er zou ook een plug-in hybride versie volgen maar die komt ten vroegste in 2017.

Deze Bentley Bentayga SUV zal het wellicht opnemen tegen de al even toekomstige Lamborghini Urus en een Roll-Royce SUV. De prijs zal in verhouding tot de prestaties zijn want hij zal minimum 200.000 euro kosten !

Gelooft u dat deze Bentayga een plaats verdient binnen het Bentley-gamma ?

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon