Dream Cars

Peking 2016: 400 pk voor de Audi TT RS

Audi toont de meest extreme versie van de TT op het autosalon van Peking. Hij levert 400 pk en 480 Nm aan trekkracht en is meteen ook leverbaar als Coupé en als Roadster.

Nicolas Joannès Nicolas Joannès | Gepubliceerd op 26 apr. 2016 | Leestijd: 2 min

Twee jaar na de introductie van de derde generatie Audi TT, is het vandaag de beurt aan de meest extreme TT RS. Hij komt helemaal bovenaan het TT-gamma en doet duidelijk beter dan de TT S met 292 pk.  De RS beschikt over een 2,5 liter grote vijfcilinder turbomotor, goed voor 400 pk.

Al dat vermogen gaat naar een gerobotiseerde zeventrapsversnellingsbak met dubbele koppeling en wordt via een quattro vierwielaandrijving op de weg gezet. De prestaties liegen er niet om want deze TT RS Coupé spurt in 3,7 seconden van 0 tot 100 km/u en haalt een top van 280 km/u.

Advertentie – lees hieronder verder

Deze TT RS heeft ook de looks die bij dergelijke prestaties passen. We noteren bredere luchtinlaten en diverse koetswerkelementen die specifiek zijn voor deze bolide. Hij krijgt tevens OLED-technologie met 3D-effect op de achterlichten. Dit is een première op een productieversie bij Audi. 

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon