Dream Cars

Porsche onthult nieuwe Panamera Turbo met 550 pk

Na verscheidene lekken trok Porsche nu officieel het doek van de nieuwe Panamera. Hij leunt dichter aan bij de jongste 911 en is zelfs instaat de 997 GT3 op de hielen te blijven op de Nürburgring dankzij zijn 550 pk sterke V8, zijn specifieke luchtvering en zijn vierwielaandrijving en vierwielsturing.

Alain De Jong Alain De Jong | Gepubliceerd op 29 jun. 2016 | Leestijd: 2 min

Bij zijn lancering zal de nieuwe Panamera worden aangeboden in een 4S-versie met een V6 2,9l biturbo goed voor 440 pk en 550 Nm koppel. Later volgt een toegankelijkere versie met een V6 beperkt tot 330 pk, met een prijskaartje van zo’n 90.000€. Op dieselvlak zal het aanbod bestaan uit een V6 3,0l biturbo van ongeveer 300 pk en de V8 diesel van de Audi SQ7 die 422 pk en 850 Nm produceert.

De PDK achttrapsautomaat zal op alle versie beschikbaar zijn, terwijl vierwielaandrijving voorbehouden blijft aan de S, Turbo en Diesel. In 2017 komt er ook een plug-in hybride bij, twee jaar later gevolgd door een 100% elektrisch model.

Advertentie – lees hieronder verder

Net als het koetswerk, onderging ook het interieur een stevige evolutie. Het dashboard krijgt een groot, centraal aanraakscherm en ook de vijf klassieke tellers werden digitaal.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon