Dream Cars

Porsche stopt met de 918 Spyder!

Het laatste exemplaar van de Porsche 918 Spyder is verkocht. Hoewel we de identiteit van de klant niet kennen, weten we dat dit meteen het einde van de 918-productie betekent want die wordt op precies 918 exemplaren gelimiteerd. Er zal geen enkele 918 extra worden gebouwd ! Volgens Matthias Müller, grote baas bij Porsche, is dat de prijs van de exclusiviteit van het model. Anderzijds zullen we geen tien jaar moeten wachten op een opvolger voor deze meer dan bijzondere bolide …

| Gepubliceerd op 23 dec. 2014 | Leestijd: 2 min

Tijdens een recent interview met het Britse blad Autocar, gaf de verantwoordelijke voor ontwikkeling van de sportwagenconstructeur te kennen dat er een opvolger komt voor de 918 Spyder. Die is zeker niet voor morgen maar de Porsche-ingenieurs werken er aan.

Gezien het gigantische succes van de 918 Spyder, ligt het voor de hand dat Porsche in de volgende jaren een flink geëvolueerde variante van de actuele versie zal voorstellen. Hoewel dit pure speculatie is, zal de constructeur wellicht voor een koetswerk kiezen met een nog meer doorgedreven aerodynamische vorm en ook de aandrijflijn zal nog explosiever zijn.

Advertentie – lees hieronder verder

We denken bijvoorbeeld aan een krachtige V8-motor in combinatie met een bijzonder performante elektromotor. Die tandem zou een systeemvermogen van minimum 1.000 pk moeten leveren. Zo kan de supercar in minder dan 2,6 seconden van 0 tot 100 km/u spurten. Ook de topsnelheid zou opschuiven naar iets meer dan 345 km/u. Kortom, met deze bolide heeft Porsche de kans om de ultieme Ferrari FXX K die recent werd onthuld, te onttronen.

Denkt u dat Porsche nu al werkt aan een opvolger voor de 918 Spyder ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon